Skip to main content

In een tot aan de nok toe gevuld Munttheater werd op woensdag 7 november onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt.

De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemerschap een boost te geven. De Weerterlandprijs bestaat uit een ondernemersprijs en de Rabobank Verbindingsprijs. Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland en ze te verbinden en versterken.

Inspirerende theateravond

rondom ondernemen

De presentatie van de feestelijke eindmanifestatie was in handen van de Weerter Kelly Weekers, presentatrice en succesvol onderneemster. Daarnaast nam de inspirerende topondernemer Marco Aarnink de bezoekers mee in zijn succesverhaal van startend ondernemer tot multimiljonair op 28-jarige leeftijd. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer.

Rabobank Verbindingsprijs

Ook deze editie heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren Kr8tig uit Weert, samenwerkingsverband Boeren van Nederweert en de stichting Wieërt Amezieërtj uit Weert.

Kr8tig uit Weert mag zich komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen. Het bedrijf zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door het aanbieden van leerwerkervaringsplaatsen en opleidingen beter toegerust te maken om de stap naar de arbeids(markt) weer te zetten.

Ondernemersprijs gewonnen door Herpertz kraanverhuur

Na de uitreiking van de Rabobank Verbindingsprijs nam gastvrouw Kelly Weekers het publiek mee naar een volgend hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van winnaar van de Weerterlandprijs. De spanning was voelbaar in de zaal. Onder luid gejuich ging de ondernemersprijs 2018 naar winnaar Herpertz kraanverhuur uit Nederweert.

De andere genomineerden voor deze prijs waren Promic display systems uit Nederweert en van Hoorn Carbide uit Weert. Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was daarom voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk met de titel naar huis mag.

Doorslaggevend in de keuze was het bijzondere ondernemerschap van de winnaar: Herpertz kraanverhuur.

Weerterlandprijs

De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Limburg. Het initiatief wordt breed gesteund door het LLTB, Parkmanagement, de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseerde wederom de feestelijke eindmanifestatie. Het is de ambitie van de organisatie om de prijs elke twee jaar uit te reiken en hiermee het ondernemen in het Weerterland een podium te bieden.