Skip to main content

Kunstenares Petra Cox zal een bijzonder en uniek ontwerp maken voor de trofee die wordt uitgereikt tijdens de feestelijke eindvoorstelling op 7 november. De prijs is geïnspireerd door een “Aya”.

Aya is een West-Afrikaanse varen die er bekend om staat om op moeilijke plaatsen te kunnen groeien. Hierdoor is het een symbool geworden voor doorzettingsvermogen en vindingrijkheid.Als ondernemer sta je iedere dag voor keuzes, sommige eenvoudig, andere moeilijk. Iedere ondernemer zal zich meermaals hebben afgevraagd of hij/zij wel de juiste keuzes heeft gemaakt en hoe nu verder. Welke risico’s neem je wel nog en wanneer moet je stoppen? Het ondernemerschap zit soms vol tegenslagen maar ook vol uitdagingen. Om dan toch door te gaan en in jezelf te geloven vraagt een aantal karaktereigenschappen. “Doorzettingsvermogen is mijns inziens de basis waarop vindingrijkheid kan helpen groeien tot een succesvolle onderneming”, aldus Petra Cox.

De versie van de “Aya” die Petra Cox zal ontwerpen laat zien dat naarmate je groeit naar je top, de moeilijkheden minder worden en de mogelijkheden groter. Petra: “Ik werk graag met restmateriaal wat ik een tweede leven geef. Voor deze prijs heb ik dan ook restmateriaal van een aantal Weerter bedrijven verwerkt. Dit als bewijs van het mooie Weerter ondernemerschap”.